Danas, u modernom svetu, lanci snabdevanja u automobilskoj industriji su postali veoma složeni. Njihova složenost je posledica zahteva tržišta da se ostane konkurentan kroz povećanje fleksibilnosti.

Proizvodjaci automobila i dobavljači zahtevaju specifičnije proizvodne cikluse „Napravi po porudzbi“, „Sastavi po narudzbi“, „Konfiguriši po narudzbi“..

Radi ušteda izrada različitih vozila se zasniva na istoj osnovnoj platformi što implicira tačan redosled proizvodnih procesa. Principi snabdevanja tačno na vreme (Just in Time – JIT i Just in Sequence – JIS) trebaju osigurati da određeni deo vozila (prava komponenta) stigne u pravu tačku na montažnoj traci i u pravo vreme kako bi bio spreman za ugradnju na odgovarajući deo vozila.

EDI standardi (elektronska razmena podataka) osiguravaju da dobavljači jasno vide potrebe fabrike za odredjenim delovima u realnom vremenu.

Što se tiče transporta, za nesmetano funkcionisanje gore navedenih procesa uglavnom se koriste manja dostavna vozila, kombiji do 3,5t bruto mase.  Naravno, postoje i varijante kamionskog prevoza sa dvojnom posadom.

 Kompanija Atomic-Sped  pruža profesionalnu usluga brzih ekspres prevoza prilagođenih 
zahtevima automotive industrije. 
Satelitsko praćenje vozila se podrazumeva kao i biranje najkraćih i najbržih ruta kretanja 
uz konkurentnu cenu.